Toimintani kohdistuu pääasiassa japanilaisille: paikalla suoritettujen kuvaus-, vierailu- ja haastatteluprojektien ohjaajalle; toimittajalle ja tutkijalle; tai Japanin kustannusyhtiön toimittajalle, joka tarvitsisi Suomi-aiheisen artikkelille tai käännökselle tekijän. Tuen myös henkilökohtaisia japanilaisia matkustajia, jotka saapuvat erityisesti Keski-Suomeen.

Otan kuitenkin vastaan yhteistyöprojekteja myös suomalaisten yrityksien/ihmisten kanssa, jotka tarvitsevat japania osaavaa ammattilaista välittäjää. Voin auttaa esimerkiksi seuraavan laisia yrityksiä/ihmisiä.

Yritys, joka on kiinnostunut
japaninkielisestä käännöksestä tai promootiosta

Käännän suomesta tai englannista japaniksi esim. verkkosivunne ja käsiohjelmanne japanilaisia asiakkaita varten. Ehkä tietänettekin, mutta japanilaiset käyttävät erikoisia kirjoitusmerkkejä, minkä lisäksi lauseen rytmi ja ilmaisutapa ovat todella omintakeisia. Sen takia silmissämme monet japaniksi käännetyt sivustot näyttävät valitettavasti epäluonnollisilta ja kömpelöiltä lukea läpi, vaikka sisältö on ymmärtävä. Yritän siis kääntää japanilaisille tahoille luonnollisemmalla ja viehättävämmällä kirjoitustavalla, säilyttäessäni toki alkuperäisen tekstin tarkoituksen ja yrityksen ominaispiirteet. Lisäksi annan parhaillaan konkreettisia neuvoja mainosvälineiden ulkoasuun liittyvistä asioista, kuten sopivasta fontista, rivivälistä ja layoutista, aina japanilaisten tavan ja maun mukaisesti.

Toki tarvittaessa teen myös muiden asiankirjojen japaninnoksia. Toisaalta, japanista suomeen käännettäessä, riippuen deadlinesta ja työn määrästä ja sisällöstä, joudun arvioimaan, pystynkö ottamaan työn vastaan.


Yritys / ihminen, joka haluaisi tuoda julkisuuteen
Japaniin liittyviä asioita

Voin kirjoittaa suomeksi artikkeleita Japani-aiheista asioista, mielipiteitäni tai omia kokemuksiani Japanin elämästä mm. jäsenlehdille, aikakauslehdille tai verkkosivustoille. Voin tukea myös Japaniin liittyvän tapahtuman järjestäjiä. Erityisesti matkailu ja kulttuuri ovat minun alani, mutta omistaudun täydellisesti minkä tahansa alan työprojektille. Empiirisen kokemuksen perusteella ymmärrän, että Japanin ja Suomen väliltä löytyy jotenkin paljon samankaltaisia piirteitä, ja pidän pohtimisesta, miten voisimme oppia ja saada tukea toisiltamme. Haluaisin siis aktivoida vielä enemmän vuorovaikutusta esittämällä suomalaisillekin aitoa Japania!


Yritys Keski-Suomesta, joka haluaisi kehittää
uuden vierailukanavan japanilaisille

Unelmani on houkutella enemmän japanilaisia vierailijoita erityisesti rakastamaani Keski-Suomeen. Koska japanilaisten matkustajien käytössä oleva aika on lyhyt, on hieman hankala tuoda heitä kauaksi Helsingistä. Kuitenkin Keski-Suomessa on mahtavia ja uniikkeja resursseja: rakennuksia, museoita, käsityöläisiä, kulttuuri- ja koulutuskeskuksia, sekä tuhansia metsiä ja järviä! Haluaisin siis toimia välittäjänä japanilaisten vierailijoiden ja Keski-Suomen potentiaalisten vierailukohteiden välillä. Periaatteessa etsin sopivan kohteen tapauskohtaisesti asiakkaan toiveiden mukaan. Olisi kuitenkin mahtavaa, jos esittelette minulle ideaanne mahdollisesta palvelusta tai paikasta, johon voisi tulevaisuudessa houkutella japanilaisia. Arvioidakseni yhteistyön mahdollisuutta, tarkastelen ensin itse projektiin liittyviä asioita, kuten sijaintia, palvelua ja viehättävyyttä japanilaisille. Jos projekti näyttää potentiaaliselta, lisään puoleensavetävän kohteen tulevaisuuden suosituskohteeksi, tai voisimme jopa kehittää yhdessä toteutettavan vierailu-tourin!

Tähän asti olen kuullut toiveita tavallisilta turisteilta esim. ”haluaisin poimia metsästä sieniä”, ”haluaisin kokeilla rantasaunaa”, ”haluaisin tehdä paikallisten ihmisten kanssa suomalaista ruokaa” ja ”haluaisin käydä paikallistuotteiden tehtaalla tai pajalla”. Ammatillisten tutkijoiden kiinnostavina kohteina ovat olleet esim. nuorten musiikinkoulu, neuvola, monikulttuurisuuteen liittyvä toiminta ja yrityksen toimistossa olevan saunan toimivuus. Näin ollen, aivan kaikenlaiset kohteet ovat mahdollisia vierailukohteita, ja toivottavasti japanilaisten ja keski-suomalaisten uudet kohtaamiset ja vuorovaikutukset elähdyttävät toisiaan.


Näin ollen, toimintani on monipuolista ja rajoittamatonta. Toki edellä mainittujen vahvuuksieni lisäksi olen kiinnostunut minkä tahansa alan projektista, mikäli pääsen mahdollisesti osallistumaan uudenlaisen sillan rakentamiseen Suomen ja Japanin välille. Älä epäröi ottaa yhteyttä, kun teillä on työpyyntö, kysymys tai innostava projektiehdotus!


-HOME-